10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BAROMUZ YÖNETİM KURULU VE İNSAN HAKLARI KOMİSYONU TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA
Tarih: 10.12.2018| Okunma Sayısı: 967

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BAROMUZ YÖNETİM KURULU VE İNSAN HAKLARI KOMİSYONU TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Bugün BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 70. yıl dönümü. Uluslararası bildirgenin, insanın doğuştan kazandığı hakların dokunulmazlığını ve kutsallığını koruma altına aldığını bu vesileyle yeniden hatırlatma ihtiyacı hissederken, başta ülkemiz olmak üzere taraf devletleri, öncelikle yaşam hakkı ve işkence yasağı olmak üzere insan hakları ihlallerine karşı önleyici bir duyarlılığa sahip olmaya ve sözleşmenin yükümlülüklerini hiçbir istisnai duruma mahal vermeden yerine getirmeye davet ediyoruz.

 

Her biri bağımsız birer insan hakları savunucusu olan biz avukatlar, BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 70. yıl dönümü olan bu önemli günde taraf bir devlet olan ülkemizin,  başta yaşam hakkı ve işkence yasağı olmak üzere insan hakları ihlallerine karşı sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bağlamda, hunharca bir cinayet sonucu katledilen değerli hukukçu ve insan hakları savunucusu meslektaşımız Tahir Elçi’yi rahmetle anıyor; aradan üç yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen faillerin ortaya çıkarılmamasının hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmadığını üzülerek ifade etmek istiyoruz.

 

Ağrı Barosu Yönetim Kurulu ve İnsan Hakları Komisyonu olarak bölgemizde yaşanan hak ihlallerinin önüne geçmek için tüm yasal yolları sonuna kadar kullanarak bu hak ihlallerinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.  10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle hak ihlallerinin yaşanmadığı, insana ve insan onuruna saygının egemen olduğu bir ülke ve dünya dileğiyle saygılarımızla.

 

 

                     AĞRI BAROSU YÖNETİM KURULU VE İNSAN HAKLARI KOMİSYONU

 

                                 

25.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.