5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNÜ GÖRKEMLİ KUTLADIK
Tarih: 6.04.2019| Okunma Sayısı: 4626

Ağrı Barosu tarafında Royal Düğün ve Konferans salonunda daha önce benzeri görülmeyen katılım ve coşkulu  5 Nisan Avukatlar gecesi düzenlendi.Geceye Ağrı Baro Başkanı Av.Mehmet Salih Aydın Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Ağrı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Işleyen ,Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları Erkan Akdüne ,Murat Öz ,cumhuriyet savcıları hakimler avukatlar ,Adliye mensupları,Basın Temsilcilerinin katıldığı 500 ü aşkın davetli katıldı.

Ağrı Barosu Başkanı Av.Mehmet Salih Aydın yaptığı konuşmada ''HUKUK DEVLETININ DEMOKRASININ VE KUTSAL SAYILAN TUM DEGERLERIN TEMINATI VE SAVUNUCUSU AVUKATLARDIR. Sözlerimin başında vefat eden Uşak Baro Başkanı Av.Kazim Kargiya Allahtan Rahmet ailesine ve Uşak Barosuna Ağrıdaki tüm hukukçular adına başsağlığı diliyorum.Avukatlik mesleği toplumun ve medeniyetlerin en kutsal en kadim meskenlerindedir.Avukatlik ,savcılık ,hakimlik yargının aslî ve vazgeçilmez unsurlarıdır.Adaletin tesisini hedefleyen toplumlar ve rejimler öncelikle öncelikle yargının aslî unsurları arasında eşitliği sağlamalıdırlar.Bu eşitlik önce zihinlerde başlamalıdır.Biz avukatlar seçkin yada kutsal olduğumuz iddiasında değiliz ancak bir toplum seçkin ve kutsal kılan tüm değerlerin savunucusuyuz.

Her devlet,her sistem ve her rejimde mahkemeler vardır.Ancak savunma yani avukatlık sadece hukuk devletlerinde ve demokratik rejimlerde vardır.Oyleyse hukuk devleti ve demokrasinin teminatı ve vazgeçilmez unsuru savunma makamıdır.

Avukatlık mesleği gençleşen 125.000 avukatin olduğu ,20 bini aşkın stajer avukat ve 83 bin hukuk öğrencisinin olduğu bir meslektir.Genc avukatlar gelecek endişesi taşımaktadir.Bunun için bir an önce Avukatlık için Yeterlilik sınavının gelmesi gerekmektedir.Kontenjanlar azaltilmali,staj daha etkin ve kaliteli olmalıdır.Cmk ve Adlî Yardim Avukatliginda Kdv kaldırılmalı ve Kamu Avukatlarının özlük hakları  düzeltilmelidir.

Mevlânadan ilham alıyoruz.Sesini değil sözünü yükseltmeli insan .Gök gürültüsü değil yağmurlardır yaprakları yaşatan.Biz avukatlar her türlü talep ve mücadelemizde sesimizi değil sözümüzü yukseltmeliyiz.

Ağrı da görev yapan tüm hukukçular avukatlar savcılar hakim ler ve adliye personelleri bir aile gibiyiz Bu gece bunun en güzel göstergesidir.Burda  tayini çıkan her savci ve hakimimizle görüşüyoruz.Onlarin Ağrıda her zaman onlarca evleri vardır.Bizimde onların gittiği yerlerde evimiz vardır.

Şu fâni dünyada önemli olan iyi bir insan olabilmek ve şu gök kubbe altında hoş bir seda birakabilmektir.Agrida gök kubbe altında hoş bir seda bırakan tüm hukukçular sizleri en kalbi  duygularımla selamlıyor ve gecemize teşriflerinizle bizleri onure ettiniz.

Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Işleyen konuşmasında '' Sözlerimin başında tüm Avukat arkadaşlarımın 5 Nisan Avukatlar gününü kutluyorum.Baro Başkanımızın konuşma ve temennilerine aynen iştirak ediyorum.Hic şüphesiz avukat yargının aslî ve vazgeçilmez unsurudur.Savunma yargının olmazsa olmaz unsurudur.Bizleri bu güzel geceye davet eden Ağrı Barosu'na teşekkür ederim geceniz kutlu olsun.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulca konuşmasında ''Sözlerimin başında avukat arkadaşlarımın 5 Nisan Gününü kutluyorum .Bu hafta vefat eden Uşak Baro Başkanı Av.Kazim Kargiya Allahtan Rahmet ailesine ve Uşak Barosuna başsağlığı diliyorum.Yarginin üç ayağından biri olan Avukatlık yargının aslî ve vazgeçilmez unsurudur.Savunma yargının olmazsa olmazidir  .Bizler Ağrıda görev yaptığımız süreçte iyi ve uyumlu günler geçirdik.Avukat arkadaşlarımızı seviyor ve saygı duyuyoruz.Bu yıl tayinimiz çıkacak ve gideceğiz ama gönlümüz burda kalacak.Farkina varmadan birilerini kırmış yada üzmüşsek haklarını zi helal edin bizde sizlere haklarımizi helal ediyoruz.Avukatlik mesleğinin kutsalligina inan ve avukatlık mesleğinin daha iyi durumlarda olması gerektiği düşüncesi ile 5 Nisan Avukatlar Gününü zü kutluyor ,saygılar sunarım .

Konuşmaların ardında gece meslekte 15 ve 20.yılını dolduran avukatlar ve baro calisanlarina  plaket verilmesi,tavla ,okey ve satranç turnuvası birincilerine ödül takdimi  ile devam etti.Yemek ikramının ardında müzik dinletisi ve aşiret düğünlerinden daha görkemli halay ve oyunlarla gece renklendi.Avukatlarin halayina Başsavcı ,Ağır Ceza Reisi ,hakim ve savcıların katılımı geceye ayrı güzellik kattı.

Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Işleyen in gecede saz çalması ise  salonda büyük bir taktir topladı .

Ağrı Barosu düzenlediği mükemmel gece ile adeta Ağrıda özlenen bir gece sundu.

28.03.2024