“TAHİR ELÇİ’ Yİ UNUTMADIK”
Tarih: 27.11.2019| Okunma Sayısı: 1092

“TAHİR ELÇİ’Yİ  UNUTMADIK”

 

 

        Diyarbakır Baro Başkanı, avukat, insan hakları savunucusu Tahir ELÇİ 'nin katledilişinin üzerinden dört yıl geçmiştir. Tahir Elçi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına  ve tüm hukuk camiasına başsağlığı dileğimizi yineliyoruz.

 28 Kasım 2015'te Sur'un simgelerinden olan tarihi Dört Ayaklı Minarenin önünde, çatışmaların sona ermesi için basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Tahir ELÇİ’nin faillerinin tespitine ilişkin oldukça uzun bir süre geçmesine rağmen halen etkin ve etkili bir soruşturma yapılmamıştır. Ömrünü faili meçhul cinayet davalarının cezasız kalmamasına ve toplumun kırılan güvenini yeniden tesisine adayan Tahir ELÇİ 'nin katledilişinin üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen dosyada fail ya da faillerinin bulunmamış olması dosyada etkin bir soruşturma yapılmadığını ortaya koymaktadır.

Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bir an önce bulunarak, yargı mercilerinde yargılanması için harekete geçilmesi hukuki ve tarihsel bir sorumluluktur. Biz Avukat Tahir ELÇİ'nin faili meçhul cinayetlerin kervanına katılmaması için bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.

 

                                                                              AĞRI BAROSU

19.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.