ALİ EL HAMEDANİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Tarih: 29.04.2020| Okunma Sayısı: 1606

27.04.2020 tarihinde Adana ili, Seyhan İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce uygulama yapıldığı esnada "Dur" ikazına uymayarak kaçan Suriye uyruklu Ali El Hanedan isimli 17 yaşındaki çocuk , acılan polis ateşi sonucu kalbinden vurularak hayatını kaybetmiştir.

Olay akabinde acılan İdari Soruşturma ile polis açığa alınmış ve Adli Soruşturma ile de tutuklanmıştır. Soruşturma ve tutuklama kararları doğru ve yerinde kararlardır.

Somut olay açıkça göstermektedir ki , polislik profesyonel eğitim gerektiren bir   meslek olup, her olayda silah kullanan değil her zaman koruyan ve gözeten olmalıdır.

Ali El Hanedanın Öldürülmesine ilişkin Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 2020/23030 sayılı soruşturmasının tarafsız, adil ve etkin yapılmasını talep etmekteyiz. Kamu vicdanını rahatsız eden bu olayın ivedi bir şekilde aydınlatılması, olay bölgesindeki kameralara hiçbir müdahale olmaksızın el konulması, görgü tanıklarının hiçbir baskı ve yönlendirmeye maruz kalmaması için Savcılık makamınca beyanlarının alınması, Adlî Tıp raporunun objektif olmasının sağlanması ,kamu vicdanın tatmin olması için Zanlının hakkettiği cezayı alabilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini talep etmekteyiz. Maktule Allahtan rahmet,ailesine başsağlığı diler ,Ağrı Barosu olarak soruşturmanın ve akabinde ki kovuşturmanın takipçisi olacağımızı beyan ederiz. Son olarak diyoruz ki İnsani yaşat ki Devlet yaşasın.

26.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.