HATAY BARO BAŞKANI AV.EKREM DÖNMEZ İN HUKUKA AYKIRI GÖZALTINA ALINMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Tarih: 30.07.2020| Okunma Sayısı: 1639

Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Baro Başkanı veya Avukat Olduğunu Söylemeden ;  vatandaşlık ve kanuni haklarını kullanmak sureti   ile ortada makul bir şüphe yokken kendisinden kimlik isteyen polis memurlarından karar, gerekçe, sorması nedeni ile gözaltına alınması en hafif tabir ile  Hukuk Devleti için utanç verici bir durumdur.

Hatay Baro Başkanımız Av.Ekrem Dönmez, ailesiyle birlikte yemek yerken, nedensiz bir şekilde, keyfi ve kanuna aykırı olarak ( PSVK. m. 4 /A vd.) kimlik sorulması ve istenmesi üzerine, Av.Ekrem Dönmez'in ise kanuni gerekçesini sorup, yazılı bir karar görmek istediğini söylemesi üzerine, Devlet Benim diyen hukuku ihlal eden kişilerce, kanuna aykırı olarak gözaltına alınmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  Hukuk Devletidir. Yetkiler keyfi olarak kullanılamaz. Bu hukuksuz, keyfi işlemlerle  mücadele etmek, bizim görevimizdir.

Savunma her zaman hakkın, halkın yanındadır.

Bu hukuksuzluğu açıkça kınadığımızı, hukuka aykırı tavır takınan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılması ve görevden uzaklaştırılması gerektiğini ifade ile Ekrem Başkan ile Hatay Barosu yanında olduğumuzu  deklere ederiz.

26.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.