Tarih: 14.09.2020| Okunma Sayısı: 1435

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında farklı illerden içlerinde avukat ve stajyer avukatların de bulunduğu şüpheliler hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma içeriği Baromuzca tam olarak bilinmemekle birlikte gerek Ankara Barosu Başkanlığının açıklamasına gerekse de kamuoyuna yansıyan açıklamalardan anlaşılacağı üzere; bazı soruların şüpheli avukatların doğrudan mesleki faaliyetleri ile ilgili olduğu, Avukatlık görevini icra ederken yaptığı faaliyetlerin ve hukuki çalışmaların soruşturma konusu yapılmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Anayasa, Avukatlık kanunu ve ülkemizin taraf olduğu Havana Kurallarına göre “Avukatlar görevlerini icra etmeleri nedeniyle müvekkilleriyle veya müvekkillerinin davaları ile özdeşleştirilemezler”. Savunma yargının asli unsurudur. Avukatlık kanunu uyarınca avukatlar, yargının kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler, aksi bir durum savunma dokunulmazlığının ihlali olarak görülecektir. Savunma hakkının herkes için kutsal olduğunu belirterek süreci takip ettiğimizi kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.14.09.2020

20.04.2024