BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 20.10.2020| Okunma Sayısı: 1493

Birçok medeniyete beşiklik etmiş Diyarbakır’da, dört ayaklı minarenin önünde ‘‘silah, çatışma, operasyon istemiyoruz; silahlar, çatışmalar bu kadim bölgeden uzak dursun’’ diyerek barış çağrısında bulunan değerli hukukçu ve insan hakları savunucusu meslektaşımız, Diyarbakır Barosunun merhum başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden yaklaşık beş yıl geçti. Bu beş yıllık süreçte tüm çağrılara rağmen etkin bir soruşturma yapılmadığı gibi neredeyse olayın faillerini unutturmaya yönelik gayret sarf edildi.

Uzun süren soruşturma sürecinden sonra yargılamanın başlayacağı gün nihayet geldi. Tüm beklentimiz adil, şeffaf ve objektif bir yargılamanın yapılması yönünde. Bu anlamda topluma mal olmuş bir cinayet dosyasında sanıklar hakkında en ağır cezaya hükmedilerek kamu vicdanı rahatlatılmalıdır. Failleri korumaya, gerçeğin ortaya çıkmasına engel olmaya yönelik tutum ve yaklaşımlar hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmayacak; hak savunucularını ve savunma merciini mücadeleden alıkoymayacaktır.

Başlayacak olan yargılama vesilesiyle Tahir ELÇİ’yi bir kez daha rahmetle anıyor, dava sürecinin takipçisi olacağımızı kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

 

 

                                                                             AĞRI BAROSU YÖNETİM KURULU

19.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.