MERSİN İLİNDE YAŞANAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Tarih: 14.05.2021| Okunma Sayısı: 1314

13.05.2021 tarih ,Ramazan Bayramının 1.gününde Erbil’den ülkemizde turistik gezi nedeniyle bulunan ailenin erkek bireyleri seyahat sırasında araçlarının önü kesilmesi suretiyle fiziki saldırıya uğramışlardır. Yaşanan saldırı sonrası, tanık olarak beyanı alınan şahsin beyanında da anlaşılacağı üzere ailenin Kürt olması nedeniyle saldırının gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Biz bu ırkçı,hastalıklı saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kullandığı aracın plakası olay anında olay mahallinde bulunanlar tarafından fotoğraflandırılmış ve bildirilmişken,halen olayın faillerinin tespit edilip yakalanmaması,haklarında etkili bir soruşturma yapılmaması,soruşturmanın usulüne uygun yürütülmediğini ortaya koymaktadır.

Daha önce Trabzon ilinde benzer bir olay yaşanmış,mağdurlar sınırdışı edilip,failler cezasız kalmıştır.Ülkemizin imajını zedeleyen bu ve benzeri olayların cezasız kalmaması adına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlgili kolluk birimini görevlerini ifa etmeye davet ediyor, bu saldırı ile ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağımızı,ırkçı her tür saldırıyı kınadiğımızı kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.
AĞRI BAROSU YÖNETİM KURULU

19.04.2024