BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 31.07.2021| Okunma Sayısı: 1023



Konya ili Meram İlçesinde 12 Mayista saldırıya uğrayan vatandaşlarımız, 30 Temmuz akşamı daha önce kendilerine saldıran kişi yada kişiler tarafından vahşice katledilmiştir.

Bu saldırılar ile ilgili olarak 23 Temmuzda barolar olarak daha önce açıklama yapmış, benzer olayların münferit olarak görülmemesi ve ırkçı saldırı noktasında etkin soruşturmanın yapılmasını, can güvenliği tehlikede olan kişi ve ailelerle ilgili gerekli önlemin alınması çağrısında bulunmuştuk.Bu çağrımıza gerekli önem verilmediği gibi, bazı basın kuruluşları ve kesimlerce de hedef gösterilmiştik.12 Mayista meydana gelen olayda etkin bir soruşturma yapılmamış ve gözaltına alınıp tutuklanan şahısların kisa bir sürede serbest birakilmalari ikinci olayın oluşumunda failleri cesaretlendirmiştir.Göz göre göre vuku bulan ve 20 Temmuzda meydana gelen olayın maktullerinin, 12 Mayısta kendilerine yönelik gerçekleşen saldiri sonrası ,olaya ilişkin basına vermiş oldukları demeçte ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını beyan etmişler ve ikinci saldırı sonucunda aynı aileden yedi kişi öldürülmüş ve oturdukları ev yakılmıştır.
Yargı, etkin bir şekilde soruşturma yapmalı,soruşturma makamında bulunanlar aceleci ve hukuki bir veriye dayanmayan ,soruşturmayı sekteye uğratacak açıklamalardan kaçinmali ve insanlık dışı bu katliam tüm yönleri ile soruşturulmali ve kamuoyu biran önce aydinlatilmalidir.

“Canımız için endişe ediyoruz.” diyen bir ailenin korunamadığı maalesef ortadadır. Bu nedenle katliam failleri en kısa sürede yargı önüne çıkarmalı ve en ağır şekilde cezalandirilmalidir.

Nefrete ve ırkçılığa karşı yaşamı, kardeşliği ve barışı savunmaktan başka çözüm yok. Menfur olayda Adli ve idari ihmali bulunanların tespiti ,açığa alınması ve soruşturulmalari gerekmektedir. Tüm sorumluların açığa çıkarılarak yargılanması için olayın takipçisi olacağımızı duyurur, saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Saygılarımızla.

25.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.