TBB BAŞKANIMIZDAN BAROMUZA ZİYARET
Tarih: 7.09.2021| Okunma Sayısı: 949

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve TBB Saymanı Sabri Erdal Güngör baromuza ziyarette bulunarak Baro Başkanımız Av. Mehmet Salih Aydın, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Baromuz avukatlarıyla bir araya geldiler.

Birlik Başkanımız ve kendisine eşlik eden heyetAğrı Başsavcısı Mehdi Can , Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdülhalik Karabulutu ziyaret ettiler. Baromuzda meslektaşlarımızla biraraya gelen Feyzioğlu, meslektaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinledikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“AVUKATIN SORUNUNU ÇÖZMEZSEK, VATANDAŞ ZARAR GÖRÜR”

TBB olarak, önceliklerinin avukatların birikmiş sorunlarını çözmek ve vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “İnsan hakkını korumasını istediğiniz avukatın da insan hakkı var. CMK'dan, adli yardımdan göreve koşan avukatın emeğinin, alın terinin karşılığını alabilmesi lazım” dedi. Feyzioğlu, “Bugün meslektaşlarımızın yüzde 50-60'ı yıllık ortalamada asgari ücret kazanmıyor. Siz bakmayın bazı dizilerde avukatları lüks hayatlar yaşayan kişi olarak resmettiklerine. Bugün artan sayımız sebebiyle avukatlar çok zor durumda, 60 bin meslektaşımız 5 yıllık meslek kıdeminin altında ve onların sorunlarını çözemezsek vatandaşın insan hakkını koruyacak olan avukatı sahipsiz bırakmış oluruz ve vatandaş bundan zarar görmüş olur” diye konuştu.

“İCRA İŞEMLERİNDE ZORUNLU POLİS KORUMASI İSTİYORUZ”

“CMK ve adli yardım görevlendirmelerinde ödenen ücretteki KDV yükünün kaldırmasını istiyoruz. Çünkü bu hizmet doğrudan vatandaşa dönecek, vatandaşın menfaatine iş olacak” diyen Feyzioğlu, avukatlara yönelik şiddete ilişkin çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Feyzioğlu, “Avukata yönelik şiddet aslında avukatın hakkını savunduğu vatandaşa yöneliktir. İcra, haciz işlemlerinde biz zorunlu polis korumasına ilişkin kanun istiyoruz. Taslağımız hazır, üstünde yetkililerle de çalıştık, bunun yasama döneminde artık kanunlaşmasını arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’u da makamlarında ziyaret eden Feyzioğlu ve beraberindekiler, daha sonra yapımı devam eden Ağrı Baro binamızın inşaatında incelemelerde bulundular.

29.03.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.