VAN’DA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER MÜLTECİLER YÜKSEK KOMİSERLİĞİNİN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU TOPLANTIYA BAROMUZ YÖNETİM KURULU ÜYESİ AVUKAT MEHMET ASLAN KATILDI.
Tarih: 9.09.2021| Okunma Sayısı: 938

Baromuz Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mehmet ASLAN’nın 8 Eylül 2021 tarihinde Van ilinde düzenlenmiş olan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin toplantınsa katılım sağlamıştır. Toplantıya katılan Erzurum, Van, Ağrı ve Iğdır illerindeki barolar ile Geri Gönderme Merkezleri ve İl Göç İdaresi Müdürlükleri temsilcilikleri ile yapılan toplantıda. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Göç İdaresi genel Müdürlüğü (GİGM) tarafından ortaklaşa yürütülen Geri Gönderme Merkezlerinin Kapasitelerinin Desteklenmesi ve İdari Gözetime Alternatif Tedbirlerin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altında tutulan yabancıların hukuki desteğe ve adli yardıma erişmelerine ilişkin uygulamaların ve ileriye dönük yol haritasının belirlenmesi açısından toplantı gerçekleştirilmiştir.

26.04.2024