12 EYLÜL 2012 TARİHİNDE BAŞLAYAN AÇLIK GREVLERİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 30.10.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 4455

BASINA VE KAMUOYUNA

Bilindiği üzere Ülkemizde bugün itibariyle 58 cezaevinde, 12 EyIüI 2012 tarihinde başlayan KCK davalarından tutuklu ve hükümlü 666 kişinin sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevlerinde 49. Güne girilmiştir.

Açlık grevinde bulunanların talepleri "Öcalan' a uygulanan tecride son verilmesi, anadilde savunma ve anadilde eğitim hakkının tanınmasıdır. "

Şimdiye kadar özellikle hükümet, medya ve sivil toplum kuruluşları maalesef ki yaşanan gelişmeler karşısında ilgisiz kalmıştır. Yaşanan sorunu çözümü için ciddi sayılabilecek hiçbir adım atılmamıştır. Ciddi adımların atılması bir yana "ortada açlık yok az çok bir şeyler yiyorlar” türünden açıklamaları ise hayret ve endişe ile karşılamaktayız.

Ölümlerin ve kalıcı rahatsızlıkların meydana gelmesinin eşiğinde olduğumuz bu günlerde Ağrı Barosu olarak insan haklarını savunma sorumluluğumuz temelinde’ bu olayla ilgili açıklama yapma gereği duymaktayız. Olası olum ve kalıcı rahatsızlık vakaları ülkemiz tarihine bir kara leke olarak düşecektir. Evrensel bakış açısına sahip olan biz avukatlar, her şeyden çok kişinin yaşam ve vücut dokunulmazlığının önemli olduğuna inanmaktayız. Diyalog yoluyla ve önyargılardan uzak bir ortamda atılacak her türlü adım gerekli olduğu kadar umut vericidir de.

Yaşanan bu olaylara son vermek üzere herkesi duyarlı olmaya davet ediyor, çözüm yolunda üzerimize düşen hukuki ve insani sorumluluklarımıza sahip çıkacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz. 30.10.2012

Ağrı Barosu Başkanı

Avukat Heval Sinan ARAS

29.03.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.