URLA’DA BDP/HDP HEYETİNE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASIDIR.
Tarih: 24.02.2014 22:00:00| Okunma Sayısı: 3369

                                            BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

 

İzmir'in Urla ilçesinde seçim çalışması yürüten BDP/HDP'liler; insan haklarından, demokraside, birlikte yaşama olgusundan ve demokratik kültürde nasibini almamış birilerinin ırkçı saldırısına maruz kalmıştır. Yapılan saldırıda basına yansıtıldığı kadarı ile ikisi ağır olmak üzere dokuz kişinin yaralandığı anlaşılmaktadır.  

 

Diğer taraftan BDP/HDP seçim aracı, Cumhuriyet Meydanı'nda bekleyen 100 kişilik ırkçı grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğramıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Osman ÖZÇELİK ile çok sayıda partilinin de bulunduğu seçim otobüsüne saldırın zevat, otobüsün camlarını kırarak, otobüste bulananları linç etmek istemiştir. Birçok kişinin yaralandığı olayda polisin basına yansıyan görüntüler de dikkate alındığında;  saldırgan gruba müdahalede etkili olmadığı veya müdahale etmediği anlaşılmaktadır.

 

Benzeri olaylar karşısında polisin sert tutumu dikkate alındığında saldırgan gruba yönelik müdahale tarzının son derece sorunlu olduğu anlaşılacaktır. Kolluğun burada daha etkili ve caydırıcı yöntemlere başvurup; olaylara karışan kişi ya da kişilileri yakalama ve gözaltına alma işlemine maruz bırakması yasaların amir hükmündür.

 

Bir taraftan Kürt Siyasal Hareketi ve bileşenlerine yönelik “Türkiyelileşme”  noktasında eleştirenleri getirenlerin; diğer taraftan bu hareketin Türkiye’ nin batısında siyaset yapmasını hazmedememeleri derin bir çelişki ve hezeyandır. Kaldı ki herkesi kendi bölgesine hapseden, kendi bölgesinde siyaset yapmaya zorlamanın da bir takım sonuçlarının olacağı da kaçınılmazdır.

 

Kürt siyasal hareketine yönelik Urla’ da meydana gelen sistemli ve faşizm kokan iş bu saldırıyı kınıyor; seçimlerin bütün partiler noktasında demokratik bir zeminde geçmesi adına polisi ve devletin diğer bileşenlerini Ağrı Barosu olarak göreve davet ediyoruz.  Saygılarımla

 

 

                                                                         

                                                                        AĞRI BARO BAŞKANI

                                                                             AV.ALİ ARTUK

 

 

19.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.