BARO BAŞKANIMIZIN DA KATILIMI İLE DOĞUBAYAZIT TEMSİLCİLİĞİMİZİN ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİNE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.02.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2739

20 yaşında canımız ,Özgecanımız hunharca katledildi

Tarih, ne yazık ki  insanlığın nasıl  vahşileşebileceğine bu acı olayla  ve Şengal 'de ,Kobane 'de yaşanan şiddet ,tecavüz,öldürmeler ile   bir kez daha şahitlik yapmış oldu.Korkunç ve kan donduran bu vahşetler karşısında kelimeler tüm anlamlarını yitirmiştir.

 

Talihsizliğimiz odur ki, erki temsil eden kimi yetkili ve etkililer kadına dair zavallıca açıklamalar yaparak, toplumsal varlığımızı daha da kötü bir noktaya doğru itmişlerdir. Kadını erkeğe bağımlı hale getiren cinsiyetçi politikalar ve eril yasalar sonucu, kadın kıyımları hızla  artmıştır. 

 

 Kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocuklar, yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olmaktadırlar. Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır.

Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın sona erdirilmesi için bugün bir kez daha Devlet Yetkililerine sesleniyoruz;

 

-Devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınamasını,

 

- Erkek egemen zihniyete son verecek yasal düzenlemelerin vakit geçirilmeden çıkarılarak uygulanmasını,

 

- Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ;  Öldürülen ya da şiddete uğrayan kadınların; giydikleri elbiselerin rengi, makyaj yapmaları  gibi nedenlerin   tahrik sayılarak büyük ceza indirimleri uygulanmamasını  istiyoruz.

 

 Sustukça, kadını, insanı yok saydıkça, elimizi taşın altına koymadıkça hepimiz bu ülkede kadınların, yok sayılanların kaderine ortağız.Dün Dilan Doğan,ŞENGAL'de tecavüze uğrayan kadınlar ,Bugün Özgecan  ASLAN,yarın sizin kızınız, kardeşiniz, belki de siz olacaksınız.

 

Ağrı Barosu Doğubayazıt Temsilciliği   olarak; Kadın kıyımlarına karşı faillerin yargılandığı tüm davaların sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz.

Özgecan ASLAN şahsında bugüne kadar kadınlar ve çocuklara  yönelik her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz.

 

Ağrı barosu  Doğubayazıt  Temsilciliği



 

17.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.