“DİYARBAKIR BARO BAŞKANI AV.TAHİR ELÇİ ÜZERİNDEN GÖREV İCRA EDEN MESLEKTAŞLARIMIZA GÖZDAĞI VERİLMEKTEDİR.”
Tarih: 21.10.2015| Okunma Sayısı: 2325

 

               Ağrı Baro Başkanı Av. Ali Artuk, hakkında yakalama kararı verilen Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin hukuki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

            Av. Ali Artuk, hakkında terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan ve Bakırköy 2. Sulh Ceza Hâkimliğince yakalama kararı verilen Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin hukuki durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

            Av. Artuk'un konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi hakkında verilen yakalama kararı bütün boyutları ile birlikte hukuka aykırıdır. Yasal hiçbir parametre taşımayan iş bu karar ile özelde bölgede genelde tüm Türkiye'de görev icra eden hukukçulara gözdağı verilmek istenmektedir. Adresi, konumu, mekânı belli olan "her zaman ve her ortamda ifade vermeye hazırım" diyen bir kişi hakkında kendisini ulaşılamadığı gerekçesi hakkında yakalama kararı verilmesi; kararının ne kadar çelişkili ve farklı saiklerle hazırlandığını ortaya koymaktadır. İş bu kararın hukuki dayanağı yoktur. Mahkemeler özgürlükçü bir perspektif geliştirmek durumundadır. Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında sarf edilen sözlere ilişkin bırakın yakalama kararını bir soruşturmanın başlatılması bile mümkün gözükmemektedir.

29.03.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.