BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 14.01.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 2563

BAROLAR , KATLEDİLEN DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AV.TAHİR ELÇİ İLE İLGİLİ SORUŞTURMA DOSYASI İÇİN , DİYARBAKIR’DA TOPLANDI.

 

 

 

 

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

   Adeta canlı yayında ve herkesin gözü önünde Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ katledildi. Aradan 21 gün geçti ve cinayetin hiçbir şüphelisi tespit edilemedi. Yaşanan olayın vahameti ve acısı ilk günkü gibi toplumda ve hukuk camiasında sürmektedir.

Soruşturmanın etkin yürütülmediği hatta cinayetin örtbas edilmek istendiği konusunda ciddi kuşkular taşıyoruz. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı İdari Soruşturmaya endeksleyen tutumu var olan kaygılarımızı arttırmaktadır. 

İşte bu kaygılarla Barolar olarak bir araya gelerek durumu değerlendirdik.

Soruşturmanın bu şekli ve izlenen yöntemlerin kısırlığı, Barolarda ve toplumda güvensizlik ve endişe yaratmaktadır. Cinayetin aydınlatılmaması halinde Devletin töhmet altında kalacağı açıktır.

Soruşturmanın etkin yürütülmesine başlanmaması durumunda Türkiye’de ve uluslararası platformlarda talep ve tepkilerimizi dile getireceğimizi kamuoyuna açıklıyoruz.

Buradan, Barolar olarak soruşturmayı yürüten yetkilileri uyarıyor, görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyunun şunu bilmesini istiyoruz; Tahir ELÇİ cinayetinin faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz, barış elçisi olan Tahir ELÇİ’nin yaşamını adadığı demokrasi, barış, adalet ve insan hakları mücadelesine sahip çıkacağız.

19.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.