BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 29.11.2016| Okunma Sayısı: 1884

 “Tahir ELÇİ cinayeti mutlaka aydınlatılmalıdır”

        Diyarbakır Baro Başkanı, avukat, insan hakları savunucusu Tahir ELÇİ 'nin katledişlinin üzerinden nerdeyse bir yıl geçmiştir.  28 Kasım 2015'te Sur'un simgelerinden olan tarihi Dört Ayaklı Minarenin önünde, çatışmaların son ermesi için basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Tahir ELÇİ’nin faillerinin tespitine dönük etkili bir soruşturma yapılmamaktadır.  

       Yaşanan hukuk katliamı bir trajediye dönüştü, halklarımızın bağrında daha derin acılara neden oldu.

       Oysa Tahir Elçi'nin savunduğu değerler bütünü; tarihi derinlikleri olan,  medeniyetlerin altın hilali olan bu coğrafya da yaşanan acıların önlenmesi, bütün insanlığın vicdanında utanç olarak yerini almış faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve insan haklarının ihlalinin önüne geçilmesi için verilmiş olan amansız bir hukuk ve adalet mücadelesidir.

       Ömrünü faili meçhul cinayet davalarının cezasız kalmamasına ve toplumun kırılan güvenini yeniden tesisine adayan Tahir ELÇİ 'nin katledilişinin üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen soruşturma dosyası üç defa el değiştirmiş ve cinayetin aydınlanması için bir arpa boyu yol alınmış değildir. Soruşturmanın etkin yürütülmemesinin nedeni sadece yargı mensuplarının savsaklamalarından kaynaklanmamaktadır. Bu cinayetin aydınlatılması için siyasi iradenin alacağı tavır belirleyici olacaktır.  Oysa siyasi iradenin tavrı, Tahir ELÇİ cinayetinin aydınlatılması yönünde olmadığı gibi olayın örtbas edilmesi,  failinin veya faili yönlendiren gizli elin ortaya çıkarılmasına engel olunması yönünde ciddi kuşkularımız bulunmaktadır. Bölgemizde tırmandırılan şiddet sarmalı karanlıkta bırakılmak istenen bu cinayetin bahanesi yapılmak istenmektedir.  

   Faili meçhul cinayetlerin aydınlanması için ömrü boyunca mücadele etmiş ve bu uğurda canını vermiş olan avukat Tahir ELÇ İ'nin faili meçhul cinayetlerin kervanına katılmaması için bu davanın takipçisi olacağız

     

                                                                                              AĞRI BAROSU BAŞKANI

                                                                                                 AVUKAT ALİ ARTUK

18.04.2024
AV. SERDAR GÜNAKIN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.