NisanMayısHaziran
Tarih: 19.12.2016 | Okunma Sayısı: 420 | | |

17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri ilinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu otobüse yapılan bombalı saldırı sonucunda 14 asker yaşamını yitirmiş, 56 kişide yaralanmıştır. Ölen askerlere Allah’ tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Başta yaşam hakkı olmak üzere, toplumsal barışımıza, birlikte yaşama irademize suikasta niteliği taşıyan bu terör saldırısını şiddetle kınadığımızı belirtmek istiyoruz. Bu eylemler korku pompalamayı amaçlamakla birlikte hiçbir zaman demokrasi güçlerini “Barış” rotasında saptırmayacak, birlikte yaşama iradesine dönük erdemli tutum mecrasında asla sapmayacak ve barış istemi tüm canlılığını koruyacaktır.

Türkiye toplumunun bütün dinamikleri ile birlikte insanlık dışı bu olay karşısında barış istemini, demokratik olgunluğunu, sağduyusunu, ferasetini elden bırakmaması gerektiğini ifade ederek şiddet saldırısını bir kez daha kınadığımızı belirtmek isteriz.

AĞRI BARO BAŞKANI

AV.ALİ ARTUK