DİYARBAKIR BARO BAŞKANI AV.TAHİR ELÇİ HAKKINDA VERİLEN YAKALAMA KARARINA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ’nin 15.10.2015 tarihinde bir TV programında ifade ettiği görüşleri nedeniyle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 16.10.2015 tarihinde bir soruşturma başlatılmıştır.

Basında yer alan haberler üzerine Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ ifade vermek üzere makamında beklemekte olduğu basın yoluyla kamuoyuna duyurduğu halde 19.10.2015 günü Bakırköy 2.Sulh Ceza Hâkimliğince hakkında yakalama kararı çıkarılmış olmasını üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. Ayrıca T.B.B Başkanlığının Baro Başkanı hakkında yakalama işlemine ilişkin 20.10.2015 tarihli açıklamasında;

1- Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ’nin TV programında ifade ettiği görüşlere gönderme yapılarak peşinen suçlandığı,

2- İfade özgürlüğü ve bunun korunmasına ilişkin hiçbir referansın gösterilmediği,

3- Baro Başkanı olması nedeniyle meslek yasamızın bu konuya ilişkin soruşturma engellerine gönderme yapılmadığı,

4- T.B.B Başkanlığının Baro Başkanımız hakkında ifade ettiği düşüncelerinden dolayı açıkça hukuka aykırı olan yakalama kararı konusunda meslektaşımızla dayanışma duygularını ifade etmemiş olmasını, kabul edilemez buluyoruz.

Bizler aşağıda imzası bulunan Baro Başkanları Diyarbakır Baro Başkanımız Av. Tahir ELÇİ’nin TV programında ifade ettiği düşüncelerin demokratik rejimlerde ifade özgürlüğü kapsamında olduğu, düşüncelerini ifade ettiğinden dolayı hakkında açılan soruşturma ve verilen yakalama kararının hukuka aykırı olduğunu belirtir meslektaşımızla dayanışma içinde olduğumuzu bilgilerinize sunarız.

ADIYAMAN BAROSU

​​​AĞRI BAROSU ​​​