BASINA VE KAMUOYUNA
 
 
 
 
 
 
 
 

AĞRI BAROSU BASINA VE KAMUOYUNA DUYURUR

 

 

 

 

12. 06. 2011 Tarihinde Ağrı İli Doğubayazıt ilçesinde, meslektaşımız Avukat Özal TÜRMEN Adalet sarayı önünde saat 19.30 civarlarında fiili ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır.

Söz konusu saldırıyı gerçekleştiren kişi Ağrı Emniyeti Özel Harekât Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurudur.

Olayın gelişimi şu şekildedir:

Meslektaşımız Avukat Özal TÜRKMEN; genel seçimlerin yapıldığı gün nöbetçi avukat olarak Adliye Binasında bulunduğu esnada, adliye kapısı önünde bulunan kalabalık bir polis grubunun seçimlerde görevli bir öğretmeni aralarına alıp hakaret ettiklerini ve itiştirdiklerini görünce olaya avukat olduğunu beyan ederek müdahalede bulunmuştur.

Bunun üzerine kıyafetinden Özel Hareket Şube Müdürlüğünde çalıştığı anlaşılan bir polis memuru meslektaşımızın yanına gelerek Avukatlık mesleğine yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduktan sonra meslektaşımızı yakasından tutup, çenesine kafa atma suretiyle darp etmiştir.

Olaydan hemen sonra meslektaşımız olay yerinde bulunan diğer bazı polis memurları tarafından da hakaret ve tehdide maruz kalmış ve hatta belli bir süre doktor raporu almak istemesi de fiili olarak engellenmiştir. 

Ağrı Barosu olarak olaydan bir gün sonra 13.06.2011 tarihinde, Yönetim Kurulu ile birlikte Doğubayazıt İlçesine gidip; Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü ile görüşmelerde bulunduk. Durumu ve bu konudaki hassasiyetimizi kendilerine anlattık. 

Dünyanın en eski ve saygın mesleklerinden biri olan Avukatlık mesleğine yönelik işlenen bu suç bizleri aşırı derecede rahatsız etmiştir. Kişilik ve meslek onurunu hiçe sayan pervasızca işlenmiş bu suçun idari ve yargısal anlamda takipçisi olacağız.

Savunma mesleği, hukukun üstünlüğü ve demokrasi açısından vazgeçilmez bir anlama sahiptir.   Bu anlama yakışmayacak keyfi tutumlar bizler açısından kabul edilebilir nitelikte değildir. Biz Ağrı Barosuna kayıtlı avukatlar olarak meslektaşımıza ve mesleğimize yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı çok sert bir şekilde kınıyoruz.

Şu husus çok iyi bilinmelidir ki; Biz avukatlar şahsımız ve mesleğimiz açısından kabul görmeyecek davranışlar karşısında hiçbir zaman yılmadık ve yılmayacağız.

                                                          

 

                                                          Ağrı Barosuna Kayıtlı Tüm Avukatlar Adına

                                                                                   Baro Başkanı

                                                                          Avukat Heval Sinan ARAS