Ağrı Baro Başkanı Artuk “ Hükümet Oyalama Takdiğinden Vazgeçmeli“
Tarih: 3.10.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 4882

Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk, ÇGD ve İYAD Şubelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ÇGD Şube Başkanı Hüseyin Bayram ve İYAD Şube Başkanı Nihat Aydın tarafından karşılanan Baro Başkanı Ali Artuk, başkanlarla şube ofisinde biraraya gelerek uzun süre fikir alışverişinde bulundular.
Sohbet havasında geçen ziyarette, Baro Başkanı çözüm süreci ve PKK'nın çekilmeyi durdurması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Sürecin kesintiye uğramaması gerektiğini, hükümetin oyalama takdiğinden vazgeçmesinin olumlu adım olacağını vurgulayan Aruk şunları ifade etti ;
Bu süreç kesintiye uğramamalı. Bu konuda herkes duyarlı ve sorumlu davranmalıdır. Hükümet oyalama takdiğinden vazgeçip samimi adımlar atmalıdır.

Şuanda mahkemelerde KCK davalarından yargılanıp kimi mahkemelerde aynı suçlardan yargılanıp beraat edenlerde var, 20 yıl hapis cezası alanlarda var. Bu turatsızlığın en büyük göstergesidir.

Hükümetin toplumun beklentilerini görmesi ve bu beklentilere uygun tedbirler alması mutlak suretle önemlidir. Bu kapsamda akil insanlar heyetlerinin raporlarında Kürt toplumunun beklentileri ortaya çıkarılmıştır.
Demokratik anayasa, anadilde eğitimin anayasal güvenceye alınması, buna paralel adil yargılanma hakkı, Terörle Mücadele Kanunu gibi yasaları daha ciddiyetle ele alıp adımlar atmak gerekiyor. Dolayısıyla biz gelişmelerden üzüntü duyuyoruz. Bu sürecin sona ermemesi çağrısında bulunuyoruz. Ne olursa olsun silahlar bir daha devreye girmemeli. Demokratik yol, yöntemlerde ve müzakerelerde ısrar edilmeli. Herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.
Uzun süren sohbetin ardından Baro Başkanı Ali Artuk hayırlı olsun temennilerinde bulunarak Cemiyet binasından ayrıldı.

28.03.2024