44. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA BARO BAŞKANIMIZ AVUKAT MEHMET SALİH AYDIN KATILIM SAĞLAMIŞTIR

44. Baro Başkanları Toplantısı, 15 Ocak 2022 tarihinde, Türkiye Barolar Birliği’nde (TBB) gerçekleştirildi.

TBB’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nun ardından yapılan ilk baro başkanları toplantısına, TBB’nin seçilmiş kurulları ile 82 baro başkanı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılışını Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan yaptı. Yeni dönemde yapılacak çalışmalara, Birlik bütçesine, Adalet Bakanı ile yapılan görüşmenin içeriğine ve toplantı gündemine ilişkin bilgi veren Sağkan, yeni dönemin baro başkanları toplantılarında, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümüne yönelik daha verimli çalışmalar yapılacağını söyledi

Baro Başkanımız Avukat Mehmet Salih AYDIN yapmış olduğu konuşmada, genç meslektaşların içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle stajı biten meslektaşlarımızın baroya kayıtlarından staj kayıt ücretinin alınmaması, CMK Avukatlık ücretlerinin Avukatlık Asgari Ücret tarifesine eşitlenmesi, bunun mümkün olmaması durumunda en az tarifenin yüzde elli oranında artırılması sureti ile ödemlerin yapılması, Adli Yardım dağıtımında Ağrı gibi ekonomik anlamda dez avantajlı illerin barolarına ekstradan ödeme yapılması hususlarında görüş bildirmiştir.